Tarjoamani palvelut

 

Anna minun auttaa. Sillä muistathan olet arvokas! 


 


Yksilötyönohjaus

Yksilötyönohjausta työntekijöille sekä esimiehille. Työnohjaus on työhön, työyhteisöön ja omaan työhön liittyvien kysymysten, kokemusten ja tunteiden tarkastelua ja jäsentämistä. Työnohjauksen tavoitteena on ohjattavan ammatillinen kehittyminen, omien rajojen tunnistaminen ja luova voimaantuminen. 

Tarkemmat tavoitteet, sisällöt ja rakenne sovitaan aina yhdessä ohjattavan kanssa.


Ryhmätyönohjaus

Ryhmätyönohjaus tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä, ajatella, tutkia ja keskustella. Työnohjaus perustuu luottamukseen, vuorovaikutukseen ja ohjattavien oivalluksiin. Yhdessä tarkastelemalla löydämme uusia ja toimivia ajattelu- ja toimintamalleja. 

Alkujaan työnohjaus on kuulunut lakisääteisenä sosiaali- ja terveysalalle, mutta onneksi viime vuosina sen potentiaali on nähty myös yritysmaailmassa. Ryhmätyönohjaus todellakin soveltuu kaikille ammattialoille!

Tarkemmat tavoitteet, sisällöt ja rakenne sovitaan aina tilaajan ja ohjaukseen osallistuvien kesken ryhmäkohtaisesti. 


Matalan kynnyksen mielenterveys- ja päihdepalvelujen keskusteluhoito

Matalan kynnyksen mielenterveyspalvelu on tarkoitettu lievistä mielenterveyshäiriöistä kärsiville 18 vuotta täyttäneille. Hoitoon hakeutumisen syynä voivat olla lievät psyykkiset oireet ja häiriöt kuten mielialan lasku, ahdistuneisuus ja elämän eri kriiseihin liittyvät oireilut. 

Kaipaatko tukea päihteettömyyteen? Keskusteluhoidon tavoitteena on ehkäistä ja vähentää päihteiden ongelmakäyttöä sekä siihen liittyviä sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja sekä edistää henkilön ja hänen läheistensä toimintakykyä ja turvallisuutta. 


Matalan kynnyksen mielenterveys- ja päihdepalvelujen ohjaus ja neuvonta

Mietityttääkö erilaiset oireet. Oletko huolissasi omasta tai läheisesi tilanteesta. Tule keskustelemaan ja saamaan neuvontaa. Ohjaan tarvittaessa oikean avun piiriin. 


Lyhytterapia

Lyhytterapia antaa nopeaa keskusteluapua erilaisiin mielenterveyshäiriöihin (mm. masennus, paniikki, ahdistus, pakko-oireet) sekä elämänkriiseihin. 

Terapiajakson alussa määrittelen kanssasi teeman, johon haluamme keskittyä. Asetamme hoidolle tavoitteet ja teemme elämänjanan. Tapaamisia on 1 - 30 kertaa, tuona aikana opit työstämään ongelmaa sopivin työkaluin ja oppimaan mahdollisia uusia ja toimivampia käyttäytymismalleja. 

Lyhytterapiassa sovellan useimmin dialektisen käyttäytymisterapian sekä hyväksymis- ja omistautumisterapian menetelmiä, joissa ei jumiuduta menneisyyteen. Sen sijaan etsitään taitoja, keinoja ja voimavaroja, joilla selvitä eteenpäin. Terapeuttisen keskustelun ja erilaisten toiminnallisten työtapojen avulla opit säätelemään omia tunteitasi ja opit toimivampia käyttäytymismalleja, jolloin oma elämäsi, elämäntavat ja ihmissuhteesi paranevat. Näiden kautta ongelmasi helpottuvat ja elät elämisen arvoista elämää.